Nuffnang

Thursday, June 24, 2010

Sawang sawang ..... sudah update !!

Salam sumee ..... 

wahhhh dah bersawang blog kakak hannah ... 
(fuh fuh fuh ... kunun nyer tengah tiup tiup buang habuk la tu ..hihiih )

okeh sementara anak2 tak jerit mintak dilayan ... bleh la update blog .... 

okeh .. kali nih kita buat marathon update ....

banyak cerita nak di story mory kan .... 



Happy 2nd birthday sayang 

Alhamdulillah ... puteri sulung kami dah menginjak 2 tahun.
Mcm2 dah perubahan dia ..... 
cume sekarang ni lebih independent ... pandai main sorang .. pandai baca buku sorang dan ........ pandai jugak  cakap sorang ... hihihihi ...

Jadi sempena 2 tahun ni, kami buatkan 'birthday party' kecik untuk dia . Jemput jiran sebelah menyebelah je ..  
Kalo tolak campur family ... ada la dalam 30org .Bukan main excited lagi hannah bila org nyanyi lagu happy birthday utk dia .... siap tersenyum senyum kambing gitu .....
 
okeh cukup citer kakak hannah .. 


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





4 bulan 

cerita adik hasya pulak ....
Dah 4 bulan  budak tecik nih ....masa check up 4 bulan haritu ... timbang baru 5.5kg .. tak naik pun berat dari 3 bulan haritu ...
 bila dah pandai tengok2 org ni ... hari2 la kakak dok kacau dia .....dia dok sengih je.. 
pantang tengok adik dia dok diam ... ada je keje kakak  nak buat 
mula mula pegang2 
lepas tuh sayang2...
lama lama dah melarat  nak diketuk2 nyer adik tuh ......
adehhh .. kadang2 tuh nak tinggal adik sekejap pun cuak .. takut kakak buat bukan2 kat adik ..

Hasya dah boleh meniarap ... sengih sengih bila kena agah ... 
sekarang ni tengah blaja pusing pusing .... kalau dpt berpusing atas toto .... kemain suke dia ..
satu lagi .. habit terbaru dia ..... hisap tangan ....
Kalau dpt hisap tangan .... bleh tido lena dia .... 
bubuh je dlm katil dia .... terus.......... desuuppppp hisap tangan & tido 


"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"



weight loss 

Kakak hannah ...sejak dua menjak ni .. susah sangat nak makan .. 
kadang2  3-4 suap je dah taknak ... kadang2 langsung taknak makan ... nasib la nak jgak minum susu .. jadik takde la lapar sangat .
Selalunya dia ade mood nak makan kalau time malam ... 
Lepas ni nak cube bagi dia makan multivitamin ... 
mana lah tau .. tambah sikit selera makan dia .



okeh itu je la yg bleh di update untuk hari ni ..


1 comment:

  1. Hello there,

    I’m Azlina from Universiti Sains Malaysia, Penang. I am currently doing a research on Malaysian Bloggers as part of my Masters degree in Social Science (Psychology). Your blog has been selected and I would sincerely be grateful if you can participate in my study. In this research, I am interested to understand more about your blogging experience. If you are indeed 18 years old and above, and willing to spend a few moments of your time to complete a survey to help with my research, please answer the questionnaire in the link below as soon as possible. If you have any questions or concerns about this survey, you may email me at scorpluto35@yahoo.com.

    I sincerely appreciate your time and consideration!


    http://www.kwiksurveys.com/online-survey.php?surveyID=IJNOIM_a20d967d



    Azlina
    scorpluto35@yahoo.com


    please delete this after done, thanks

    ReplyDelete